keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Puutarhaneuvonnan ja pihasuunnittelun hinnat kauttamme ovat käteishintoja. Kuitti maksaessa sähköpostiinne

Puutarhaneuvonnan ja pihasuunnittelun hinnat kauttamme ovat käteishintoja. Kuitti maksaessa sähköpostiinne

Yhteydenotot ensisijassa sähköpostilla

Talonmiespalvelu@gmail.com

Puhelimenne kautta onnistuu varmaan sähköpostin käyttö. 

---------------
Kolme eri vaihtoehtoa miten edetään:

1) Yleissuunnitelma sopii sinulle, jolla halua rakentaa piha itse ja teetätyttää, ehkä vain raskaimmat koneelliset kaivuutyöt. Suunnitelmassa ratkaistaan toimintojen sijoittelu, kulkuväylät, istutusalueet ja puutarhan perusrakenteiden sijainti. Suunnitelman kanssa on helppo edetä ja tehdä piha pala palalta valmiiksi. Jos kasvit mietityttävät, kannattaa yleisuunnitelmaan tilata lisäksi kasvisuunnitelma, joka pitää sisällään kasvilajit ja määrät.

2) Toteutussuunnitelman tarvitset aina, kun aiot rakennuttaa pihan tai ainakin suurimman osan siitä viherurakoitsijalla. 

Tarjouksen viherrakentajilta saat vain tarkkaa suunnitelmaa vastaan. Laaja suunnitelma pitää sisällään piha-, valaistus-, kasvi- ja istutussunnitelman. Materiaalit, mallit ja tuotteet on valittu valmiiksi. Kaikki rakentamiseen tarvittavat määrät kuten kivet tai multa on laskettu valmiiksi urakoitsijaa varten. Toteutussuunnitelma sisältää sovittaessa myös rakennusdetaljeja, joissa on yksityiskohtaiset mitat ja ohjeet rakentajaa varten.

3) Neuvontakäynti on edullinen ratkaisu, kun haluat kysyä pihaasi liittyvistä ongelmakohdista. Saat eniten hyötyä käynnistä, kun mietit etukäteen läpi mitä kaikkea haluat kysyä. Ota mukaan myös muistiinpanovälineet ( paperia + toimiva kynä tmv), jotta muistat kaiken. 

Moni pihasuunnittelija hyvittää neuvontakäynnin hinnan, jos päädyt tilaamaan neuvontakäynnillä suunnitelman.

------------------

Suunnitteluhankkeet aloitetaan aina henkilökohtaisella kartoituskäynnillä kohteessa, jossa keskustellaan toiveista, ideoista, sekä toteutusmahdollisuuksista esim rahoituksen osalta.

Kartoituskäynnillä pihasuunnittelija tutustuu tarkistaa pihaan, mahdollisesti olemassa olevaan kasvillisuuteen ja rakennuksiin. Suunnittelukäynnin aikana keskustellaan, mihin pihaa halutaan käyttää ja miltä sen halutaan näyttävän.

Kartoituskäynti sopimuksen mukaan (erikseen siitä vahvistus sähköpostilla)
noin 1-2 h hinta 95€

Puutarha- ja pihakäynti antaa näkemyksen suunnittelun tavoitteista

Kartoituskäynnin hinta sisältyy pihasuunnitelmaan. Sitä erikseen laskuteta mikäli kartoituskäynti johtaa suunnitelman tilaukseen.
Sis. matkakulut (alle 10 km/suunta) Mikäli matka enempi niin euro per km.

Pihasuunnitelman kartoituskäynnistä suunnittelija ei toimita mitään kirjallista materiaalia asiakkaalle ainoastaan sähköpostilla kuitista erittely pihasuunnitelmasta ja mistä sovittu.

Pihakäyntiä varten tarvitaan yleensä asemakaavapiirros ja tiedot kaava-asetuksista, suunniteltavan alueen mitat, ilmansuunnat sekä maalajit (onkon vanhan pellon päällä, murskeella, kalliolla etc).

Piha kannattaa mitata itse mahdollisimman tarkasti! Tällöin ei tarvita ylimääräisiä mittauskäyntejä.

Matkakulut 1 €/km yli 10 km osalta.

Yhteys: Talonmiespalvelu@gmail.com ensisijassa
Pihasuunnitelman hinta 1000  €
Suunnitelma sisältää:

Kartoituskäynnin suunnittelukohteessa yhteisin aikatauluin

Luonnoksen ja tarvittavat muutokset

Yleis- ja istutussuunnitelman, alle 2000 m2:n suunniteltava alue. (Kysy hinta-arvio suuremmista alueista)

Kasvillisuusluettelon ja istutusohjeet
Materiaaliluettelon suunnitelmaan liittyvistä pintamateriaaleista

PIHASUUNNITELMAN 3D-havainnekuvat ja video 750 € (alihankkijan kautta, mikäli tarvetta)


Kartoituskäynnin jälkeen tehdään pihasuunnitelman luonnos jatkoja varten. Luonnos käydään läpi tarvittaessa yhdessä joko etänä kirjaten numeroiden mitä missä jne, ja tehdään mahdolliset muutokset ennen varsinaisen suunnitelman tekoa.

Tarkoituksena on tehdä selkeä ja yksinkertainen pihasuunnitelma, jonka perusteella voit itse toteuttaa pihan oman aikataulusi mukaan tai kilpailuttaa pihan rakentamisen ammattilaisten avulla.

Katso pihasuunnitelma

Lopullinen hinta riippuu suunnitelman laajuudesta ja yksityiskohtaisuudesta, sekä siihen sisältyvien lisädokumenttien määrästä. Esimerkiksi rakennusluvan liitteeksi vaadittujen pihasuunnitelmien hinnat määräytyvät aina tapauskohteisesti.

Suunnitelman lisädokumentit 100 € / kpl – Lisädokumentti voi olla tarkennettu rakennusohje, laaja perennapenkki, vesiaihe, rakennekuva pergolasta tms.

Valmiin suunnitelman muutokset tehdään tuntityönä 100 € alkava tunti

Pihasuunnitelmasta tehty havainnevideo (tilataan erikseen alihankkijalta jos sellaiselle tarve)

Luonnossuunnitelman hinta n. 890  €


Luonnostelu pihan käytöstä kasvillisuudesta ja materiaaleista. Ei sis. tarkkoja korkoja, materiaali-, kasvillisuusluetteloja tai työohjeita. Sisältää kartoituskäynnin kohteessa.


Neuvontakaynti 1-2 tuntia kohteessa    hinta 120 €

Tästä käynnistä suunnittelija ei toimita mitään kirjallista materiaalia asiakkaalle, vain mikäli siiehn päädytään: Mahdollinen kirjallinen tarjous pihan toteutuksesta.

Mikäli pihasuunnittelun neuvontakäynti johtaa pihasuunnitelman tilaukseen, lasketaan neuvontakäynti kartoituskäynniksi, jolloin se hyvitetään suunnittelun hinnasta tottakai.


Pihasuunnitelma säästää aikaa ja usein myös rahaa, kun useimmilta pahimmilta virheiltä vältytään. Ammattilaisella on myös kyky nähdä pihan monet mahdollisuudet, ja pääset valitsemaan omien tarpeidesi pohjalta itsellesi parhaan vaihtoehdon. Pihasuunnitelma maksaa noin 1000-5000 euroa. Suunnitelman osuus pihan kokonaiskustannuksista on kuitenkin vain noin 5-10% verran 

Pihasuunnittelun hinta on melko pieni osuus piharakentamisen kustannuksista ja usein hyvällä suunnittelulla voidaan säästä pihasuunnitelman hinta toteutusvaiheen aikana. Se on havaittu ja tiedetään jo sananlaskujenkin mukaan: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Kauttamme erilaisia puutarhapalveluita https://Puutarhapalveluita.blogspot.com

Puutarhajyrsintää Viking 585 puutarhajyrsin + vakoaura https://Puutarhajyrsinta.blogspot.com




Kaatopaikkakuljetukset Tampere ja lähialueet https://Kaatopaikkakuljetukset.blogspot.com


Pensasaitojen leikkaukset Tampere Pirkanmaa  Https://Pensasaitojen-leikkaukset.blogspot.com


Vanhan ajan neuvontapalvelu mikä toimii kuten mikä tahansa palvelu jo kuten katolilaiseen aikaan: 
"Kun raha arkkuhun kilahtaa niin palvelumme alkaa (sielu taivaaseen vilahtaa)."


----------

-------
------------------ 

------------ ---------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti